Groenendaeler-plus pups zijn geboren!

Groenendaeler-plus pups zijn geboren!

De Groenendaeler-plus pups zijn geboren! Enkele dagen vóór de uitgerekende datum werden 7 pups geboren. Op de avond van 6 december vanaf 20.30 tot 1.00 uur in de nacht van 7 december was alle aandacht gericht op Flicka, onze Groenendaeler teef. En wat deed ze het goed!

De kracht van de natuur

Relaxed bracht ze haar pups ter wereld en verzorgde ze meteen alsof ze nooit anders gedaan had. En toch was ze hier nooit voor naar cursus geweest. Het zit er gewoon in! Geweldig de kracht van de natuur, die erin gelegd is door de “Schepper aller dingen”.

We zijn blij met zeven gezonde pups. Dat constateerde ook onze dierenarts, die bij ons in het dorp woont. Ze heeft, niet in functie, een deel van de bevalling meegemaakt en vandaag de pups gecontroleerd. Het ziet er allemaal goed uit.

Dat er in bijna 60 dagen zeven pups konden groeien van eigenlijk niets naar volledig functionerende kleine ademende wezens, met alles er op en eraan, maakt je toch even stil. En ze wisten meteen wat hen te doen stond, namelijk geluid geven en direct zoeken naar het eten dat hen in de komende tijd flink moet laten groeien.

Moederrol Flicka

Het is vooral genieten van dat gewriemel en de kleine geluidjes die ze maken. Maar ook van Flicka die haar moederrol wel heel gemakkelijk af lijkt te gaan. Het is een genot om te zien.

Ze heeft de zorg voor 4 teefjes en 3 reutjes.

Dat worden nog mooie weken. Druk ook, naar verwachting, vooral als de ogen open gaan na een dag of tien.

Belangstelling groeit

Nu de pups er zijn, groeit de belangstelling voor een nakomeling van Groenendaeler Flicka en Zwitserse herder Diesel. Die zien er qua kleur uit als Groenendaelers, maar zullen qua bouw ook zeker elementen van de Zwitserse herder gaan krijgen. We zijn uiteraard zelf ook benieuwd naar het eindresultaat.

Wie belangstelling heeft voor een pup kan zich aanmelden. 6 belangstellenden hebben zich inmiddels aangemeld.

Update 31-12-2021: Voor alle pups hebben zich nieuwe eigenaren aangemeld. Op dit moment is het niet meer mogelijk om een pup te reserveren. Mocht dit veranderen, dan zullen wij dit op deze website vermelden.


Groenendaeler-plus pups zijn geboren!

Groenendaeler-plus pups zijn geboren!

Reacties niet mogelijk