Groenendaeler-plus-pups groeien hard

Groenendaeler-plus-pups groeien hard

 

De Groenendaeler-plus-pups van Flicka en Diesel (kruising tussen Flicka en Diesel), geboren op 6 december 2021 groeien hard. Dat is goed te zien en het weegmoment na 1 maand bevestigde dat. Ze wegen inmiddels al ruim boven de 2 kilo!Groenendaeler-plus-pups groeien hard

De combinatie van lekker slapen (in de bench of in de woonkamer), spelen (ook buiten) en puppiebrokjes eten, maar ook nog af en toe bij Flicka drinken, maakt echte beertjes van de pups. Er wordt heel wat pies en poep geproduceerd. Dat houdt ons in ieder geval actief. Wat een werk om alles schoon te houden…

Socialiseren van de hondjes

De hondjes verblijven in de wasruimte met een deur naar buiten. Die ruimte is verbonden met onze woonruimte. Daar komen ze dan ook zelf binnengewandeld. Hygiëne is heel belangrijk, voor zowel de hondjes als voor onszelf. Voor het socialiseren van de honden is het ook goed dat ze vrij in en uit kunnen lopen, om met ons te spelen en te knuffelen. 

Aan het contact met mensen, vaak heel dichtbij, is de afgelopen weken weer goed gewerkt. Volwassenen en kinderen hebben de hondjes geknuffeld. Ook weer niet teveel, want slapen is een belangrijk onderdeel van groeiproces van de pups. 

Groenendaeler-plus-pups groeien hardHoewel…, lekker slapen kan ook op deze manier…

Nieuwe eigenaren op bezoek

Inmiddels zijn alle nieuwe eigenaren op bezoek geweest. Ze hebben ruim kennis kunnen maken met de pups. Ze hebben ervaren hoe ze nu al zijn en natuurlijk hebben ze Flicka ontmoet. Die toonde zich vooral zeer relaxed met al die aandacht voor haar en haar kroost. Leuk om te zien hoe snel Flicka contact maakt met bezoekers.

Van een Groenendaeler wordt gezegd dat die vaak wat terughoudend is, schichtig soms. Bij Flicka is dat niet het geval. Ze kijkt het even aan, maar gaat dan uit zichzelf naar de gasten toe. Alsof ze het weet dat die blij gaan worden met een puppy van haar. 

Verdeling van de pups

Binnenkort komen de aanstaande nieuwe eigenaren van de pups terug om de voortgang zelf te bekijken. Dan moet ook duidelijk worden welke pup naar welke eigenaar gaat. Zo te zien zal dat zonder problemen verlopen, waarbij wij ook kijken naar de zich ontwikkelende karaktereigenschappen en de wensen/omstandigheden van de nieuwe eigenaren. 

“Pupje paars” blijft bij ons. Ze heeft de naam Floor(tje) gekregen. Flicka en Floor hebben we dan aan teefjes.

De pups gaan ons verlaten

De planning is, als alles normaal verloopt, dat rond het laatste weekend van januari 2022 zes pups ons zullen gaan verlaten om gekoesterd te worden door hondenliefhebbers elders. Voor die tijd staat er nog 2 x ontwormen op het programma. En uiteraard het chippen (paspoort erbij) en de eerste inentingen. 


Groenendaeler-plus-pups groeien hard

Groenendaeler-plus-pups groeien harde pups

Reacties niet mogelijk