Echografie drachtige Groenendaeler

Echografie drachtige Groenendaeler

Echografie drachtige Groenendaeler. Op 10 november 2021 bleek uit de echografie, bij dierenarts DAP Doetinchem Zeddam, dat er tussen Flicka, de Groenendaeler teef en Diesel, de Zwitserse herder reu een gelaagde dekking is geweest.

We zijn dus weer een stap verder op weg naar wat wij Groenendaeler-plus pups noemen. Het lijkt er op dat wij ook andere mensen blij kunnen maken met zo’n prachtige kruising binnen de “herder-familie”.

Nog even afwachten, maar het ziet er allemaal veelbelovend uit!

Mogelijk zes Groenendaeler pups

Dierenarts Florian telde zes pups, maar gaf aan dat dit niet zeker vast te stellen is in deze fase van de zwangerschap van onze hond.

Als het vijf, zes of zeven puppies zijn dan is het in ieder geval voor zowel de moederhond, als voor de pasgeboren hondjes, een kansrijk aantal. Ze hebben dan voldoende plaats om te groeien bij de moeder en sterk te worden. De kans op een goede groei na de bevalling is ook groter dan bij een veel groter aantal pups.

Bij dit aantal is het waarschijnlijk dat de dracht volledig zal zijn. Dat wil zeggen 62-63 dagen na de dekking. Die vond plaats op 7 en 9 oktober.

3,2 cm en spartelend…

Tijdens de echografie bleek een pup-in-wording 3,2 cm te zijn. De vormen waren goed te onderscheiden, inclusief 4 bewegende miniscule pootjes. Het kloppend hartje was eveneens goed te zien. Zeer bijzonder. Het is een Godswonder dat zoiets kan. De Schepper heeft het voortbrengen van nieuw leven wonderbaarlijk gemaakt.

Röntgenfoto

De komende iets meer dan vier weken moet er flink gegroeid gaan worden in de buik van Flicka. Extra voeding, aangepast aan wat de pups en moederhond nodig hebben, staat op het programma.

Omdat wij graag beter willen weten hoeveel pups wij bij de bevalling tegemoet kunnen zien, zodat er geen pup achterblijft…, laten we één röntgenfoto maken. Die staat gepland op:

  • 1 december 2021

    Wordt vervolgd!Echografie drachtige Groenendaeler

Echografie drachtige Groenendaeler

Reacties niet mogelijk